Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektownie wyglądające ciasto nie musi być ani drogie ani skomplikowane w wykonaniu. Biszkopt, masa z kremówki i serka mascarpone oraz owoce - to smakuje każdemu:).
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną. Ubijamy białka na sztywną pianę, następnie dodajemy po 1 żółtku oraz stopniowo cukier. Na koniec wsypujemy mąkę, zmniejszamy obroty miksera na najniższy stopień, miksujemy do połączenia składników. Spód formy od tarty wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy masę, pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut. Studzimy.
Ubijamy śmietankę wraz z cukrem pudrem na sztywną masę. Dodajemy mascarpone, miksujemy jeszcze chwilę do połączenia składników.
Masę serowo-śmietanową wykładamy na biszkopt. Na wierzch kładziemy pokrojone truskawki, borówki oraz miętę. Chłodzimy w lodówce przez min. 2h przed podaniem by masa zgęstniała.