Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. W sam raz na upały bo nie trzeba włączać piekarnika :) Truskawki i czekolada to połączenie idealne :)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 421
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 53
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 146
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 421
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 53
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 146
Składniki
Masło roztapiamy. Herbatniki mielimy drobno w malakserze i mieszamy z masłem oraz kakao. Powstałą masą wylepiamy formę do tarty i wstawiamy do lodówki na godzinę. Czekoladę roztapiamy na parze. Śmietanę ubijamy na sztywno i miksujemy z płynną lecz ostudzoną czekoladą. Powstały krem wykładamy na schłodzony spód. Na kremie układamy truskawki i ponownie schładzamy. Smacznego :)