Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7439
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7439
Składniki
Masło pokroić na kawałki, dodać mąkę, cukier i żółtko. Zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 min.
Formę na tartę o średnicy ok. 24 cm wysmarować masłem i posypać mąką. Kruche ciasto wykleić w formie. Podziurawić delikatnie widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku 20 min. w temperaturze 200 stopni.
Budyń ugotować na mleku. Pokroić gruszki na podpieczony spód (można też użyć gruszek ze słoika). Wylać budyń na pokrojone gruszki i podpiec tartę jeszcze ok. 20 minut do zrumienienia.