Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2316
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18072
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2051
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2316
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18072
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2051
Składniki
Masło pokroić na kawałki, dodać mąkę, cukier i żółtko. Zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 min.
Formę na tartę o średnicy ok. 24 cm wysmarować masłem i posypać mąką. Kruche ciasto wykleić w formie. Podziurawić delikatnie widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku 20 min. w temperaturze 200 stopni.
Budyń ugotować na mleku. Pokroić gruszki na podpieczony spód (można też użyć gruszek ze słoika). Wylać budyń na pokrojone gruszki i podpiec tartę jeszcze ok. 20 minut do zrumienienia.