Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna tarta z jabłkami, najprostsza i najlepsza.....
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 28
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 36
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2812
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4173
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 28
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 36
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2812
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4173
Składniki
Na stolnicy lub blacie wymieszać mąkę z cukrem, dodać pokrojone w kostkę masło. Wszystko posiekać drobno nożem, wlać wodę i szybko zagnieść ciasto.
Formę do tarty o średnicy 20 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami pergaminu, przełożyć do formy, dociskając do brzegów. Włożyć na pół godziny do lodówki.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni.
W międzyczasie jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki.
Jabłka ułożyć ciasno na schłodzonym spodzie, posypać cynamonem i cukrem. 50 g masła pokroić w kostkę, rozłożyć na tarcie.
Piec przez około 40 minut. Zostawić do ostygnięcia. Można podawać z bitą śmietaną, gałką lodów lub sosem waniliowym.