Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężko zdecydować się jakie owoce dziś dorzucimy do ciasta więc zawsze można dorzucić wszystkie. Pyszna i szybka w przygotowaniu tarta kakaowa z kremem mascarpone, borówkami, malinami, truskawkami, bananem i kiwi,
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 409
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 409
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, cukier puder, szczyptę soli, kakao, jajko oraz pokrojone w kostkę zimne masło - szybko wyrabiamy kruche ciasto rękoma albo mikserem. Wkładamy do lodówki na 30 min następnie smarujemy blachę do tart tłuszczem i posypujemy lekko mąką. Wykładamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy dłońmi. Robimy widelcem dziurki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni termoobieg przez 30-35 minut.
Kiedy ciasto kruche przestygnie w misce ubijamy śmietankę na sztywno z cukrem pudrem a następnie dodajemy mascarpone i ubijamy aż krem będzie sztywny. Wykładamy na kruche ciasto posmarowane dżemem i układamy owoce. Chłodzimy w lodówce wyjmujemy na 30 min przed podaniem.