Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężko zdecydować się jakie owoce dziś dorzucimy do ciasta więc zawsze można dorzucić wszystkie. Pyszna i szybka w przygotowaniu tarta kakaowa z kremem mascarpone, borówkami, malinami, truskawkami, bananem i kiwi,
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3967
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3967
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, cukier puder, szczyptę soli, kakao, jajko oraz pokrojone w kostkę zimne masło - szybko wyrabiamy kruche ciasto rękoma albo mikserem. Wkładamy do lodówki na 30 min następnie smarujemy blachę do tart tłuszczem i posypujemy lekko mąką. Wykładamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy dłońmi. Robimy widelcem dziurki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni termoobieg przez 30-35 minut.
Kiedy ciasto kruche przestygnie w misce ubijamy śmietankę na sztywno z cukrem pudrem a następnie dodajemy mascarpone i ubijamy aż krem będzie sztywny. Wykładamy na kruche ciasto posmarowane dżemem i układamy owoce. Chłodzimy w lodówce wyjmujemy na 30 min przed podaniem.