Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 792
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2063
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 792
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1028
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2063
Składniki
Spód: Ciasta kruszymy i miksujemy (np. w malakserze) i mieszamy z roztopionym masłem i cukrem, oraz z roztopioną opcjonalnie czekoladą. Wykładamy dno i część boków formy. Masa: Przygotowujemy kawę i studzimy ją. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, połamaną wcześniej na małe kawałki i ją także studzimy. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, krótko miksujemy z kawą i mieszamy łyżką z czekoladą. Masę przekładamy do formy i schładzamy przez kilka godzin. Dekorujemy według uznania.