Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta kokosowa z delikatnym kremem z białej czekolady i owocami umili każde popołudnie przy kawie czy herbacie. Zapraszam na to pyszne ciacho.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35977
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 333
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35977
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 158
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 283
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 333
Składniki
Forma na tarte 30 cm Ciasto- wszystkie składniki na ciasto wkładam do miski,masło kroje na mniejsza kawałki. Zagniatam ciasto ok 5 min. Gotowe ciasto owijam folia i wkładam do lodówki na 40 minut. Po tym czasie nastawiam piekarnik na 180 stopni i rozwałkowuję ciasto i wkładam do formy. Formę wysmarować masłem i posypać mąką. Ciasto ma zakryć brzegi formy.Piekę 20 minut. Krem-czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,poczekać chwilkę aż przestygnie, w tym czasie można ubić śmietankę z serkiem i porcjami ubijając cały czas dodawać czekoladę. Masę wykładami na nasze ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę .Po tym czasie dekoruje owocami i wkładam na kolejne 2 godziny do lodówki. Smacznego.