Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna lekka tarta z kremem mascarpone białą czekolada i malinami,polecam
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Ciasto:wszystkie składniki wymieszać ze sobą.Cisto odstawić do lodówki na 30 minut. Formę do tary wysmarować dobrze masłem i wyłożyć ciastem.Cisto ponakłuwać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku ok 20-25 minut w 180 st C. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(w garnku zagotować wodę,nałożyć na garnek metalową miskę i rozpuścić czekoladę) Mascarpone zmiksować,następnie dodać ciepłą czekoladę i również miksować (można zostawić troszkę rozpuszczonej czekolady i polać nią maliny). Krem odstawić na kilka minut do lodówki. Na ciasto wykładamy krem,na wierzchu układamy maliny i polewamy roztopioną czekoladą. Tarte najlepiej odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Smacznego!!!