Do góry

Desery Przepis na:

Tarta na ciemnym spodzie z kremem i malinami

Tarta na ciemnym spodzie z kremem i malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1646

Dodano:

Odsłon: 3929

Pyszna lekka tarta z kremem mascarpone białą czekolada i malinami,polecam

Składniki

  • Ciasto na tarte: 1,5 szkl.mąki,3 łyzki kakao,50 g zimnego masła,0,5 szkl cukru pudru,2 jajka szczypta soli.
  • Krem mascarpone: 300 g mascarpone,2 tabliczki białej czekolady.
  • 150 g malin
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tarta na ciemnym spodzie z kremem i malinami

Przygotowanie

  1. Ciasto:wszystkie składniki wymieszać ze sobą.Cisto odstawić do lodówki na 30 minut.
    Formę do tary wysmarować dobrze masłem i wyłożyć ciastem.Cisto ponakłuwać widelcem.
    Piec w nagrzanym piekarniku ok 20-25 minut w 180 st C.

    Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia.

  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej(w garnku zagotować wodę,nałożyć na garnek metalową miskę i rozpuścić czekoladę)
    Mascarpone zmiksować,następnie dodać ciepłą czekoladę i również miksować (można zostawić troszkę rozpuszczonej czekolady i polać nią maliny). Krem odstawić na kilka minut do lodówki.
    Na ciasto wykładamy krem,na wierzchu układamy maliny i polewamy roztopioną czekoladą.
    Tarte najlepiej odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń