Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mikser, forma na tartę śr. 25-27 cm, rondel
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Spód: ciasteczka zmiksować z masłem na gładką masę. Wyłożyć na spód formy na tartę o średnicy 25 - 27 cm. Mocno uklepać spód i docisnąć ciasteczka do boków formy.
Masa orzechowa: Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę, następnie stopniowo po łyżce dodawać masło orzechowe cały czas ubijając. Na koniec wlać śmietankę kremówkę i ubijać jeszcze przez ok. 2 minuty aż powstanie puszysty i gęsty krem. Wyłożyć na spód, wstawić na około godzinę do lodówki.
Polewa czekoladowa: kawę zaparzyć w 30 ml gorącej wody. Zagotować ją razem ze śmietanką, odstawić z ognia, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i energicznie mieszając rozpuścić czekoladę aż do powstania gładkiej masy. Przelać do czystej miski i ostudzić. Wylać gęstniejącą polewę na krem i wstawić z powrotem do lodówki na ok. 1-2 godziny do czasu aż polewa stężeje.