Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszną tartę rustykalną ze śliwkami, lepszej nie jadłam. Idealna do weekendowej popołudniowej kawki. Na mojej ostatniej imprezie w mig zniknęła ze stołu, goście byli zachwyceni, bo tarta jest rewelacyjna. Korzystajcie, póki są śliweczki :-)
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2946
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 113
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2946
Składniki
Z podanych wyżej składników wyrobić ciasto, następnie włożyć je do worka foliowego i odstawić do lodówki na około pół godziny. Śliwki wymieszać z mąką, cukrami i cynamonem. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na koło, najlepiej zrobić to na papierze do pieczenia, który przełożymy już na blachę. Ciasto nakłuć widelcem i na środku rozłożyć śliwki. Brzegi ciasta zawinąć do środka, ale tak żeby środek był odkryty. Przełożyć na blachę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni góra-dół przez ok. 35 minut. Po wyjęciu i wystygnięciu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!