Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ z przygotowania Tarty z wiśniami pozostało mi trochę ciasta postanowiłam na jego bazie zrobić tartę tym razem z serem. Polecam - gdyż jest pyszna, delikatna, rozpływa się w ustach :-)
TARTA:
1. Do pojemnika blendera włóż mąkę, cukier puder, sól oraz skórkę z cytryny.
2. Dodaj masło i miksuj dopóki masa nie zacznie przypominać okruszków.
3. Dodaj żółtko wymieszane z alkoholem.
4. Miksuj całość, aż powstanie jednolita masa.
5. Zawiń ciasto w folię spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki.
6. Nagrzej piekarnik do 200°C.
7. Rozwałkuj ciasto na kształt koła i wyłóż nim dno tortownicy z wyjmowanym dnem wysmarowanej masłem.
8. Ponownie schłodź ciasto około 30 minut.
MASA SEROWA:
1. Twaróg włóż do pojemnika blendera i zmiksuj aż będzie gładki.
2. Dodaj pozostałe składniki (oprócz malin) i jeszcze raz zmiksuj do połączenia się składników.
3. Masę serową wyłóż na spód ponakłuwany widelcem.
4. Na wierzch wyłóż maliny.
5. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 minut.
6. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem i miętą.
7. Smacznego :-)
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 12
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 292
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 375
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 132
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 12
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 16
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 292
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 375
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 132
Składniki
TARTA: 1. Do pojemnika blendera włóż mąkę, cukier puder, sól oraz skórkę z cytryny. 2. Dodaj masło i miksuj dopóki masa nie zacznie przypominać okruszków. 3. Dodaj żółtko wymieszane z alkoholem. 4. Miksuj całość, aż powstanie jednolita masa. 5. Zawiń ciasto w folię spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki. 6. Nagrzej piekarnik do 200°C. 7. Rozwałkuj ciasto na kształt koła i wyłóż nim dno tortownicy z wyjmowanym dnem wysmarowanej masłem. 8. Ponownie schłodź ciasto około 30 minut.
MASA SEROWA: 1. Twaróg włóż do pojemnika blendera i zmiksuj aż będzie gładki. 2. Dodaj pozostałe składniki (oprócz malin) i jeszcze raz zmiksuj do połączenia się składników. 3. Masę serową wyłóż na spód ponakłuwany widelcem. 4. Na wierzch wyłóż maliny. 5. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 minut. 6. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem i miętą. 7. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Sernik z czekoladą
Desery
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Ciasto Lodowe Ombre
Sernik z czekoladą
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 375
MUFFINKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ
Lekkie ciasto, kwaskowe jabłka i dużo słodkiej kruszonki to połączenie idealn...
Odsłon: 80