Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ z przygotowania Tarty z wiśniami pozostało mi trochę ciasta postanowiłam na jego bazie zrobić tartę tym razem z serem. Polecam - gdyż jest pyszna, delikatna, rozpływa się w ustach :-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7956
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 329
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3310
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 609
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7956
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 329
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3310
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 609
Składniki
TARTA: 1. Do pojemnika blendera włóż mąkę, cukier puder, sól oraz skórkę z cytryny. 2. Dodaj masło i miksuj dopóki masa nie zacznie przypominać okruszków. 3. Dodaj żółtko wymieszane z alkoholem. 4. Miksuj całość, aż powstanie jednolita masa. 5. Zawiń ciasto w folię spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki. 6. Nagrzej piekarnik do 200°C. 7. Rozwałkuj ciasto na kształt koła i wyłóż nim dno tortownicy z wyjmowanym dnem wysmarowanej masłem. 8. Ponownie schłodź ciasto około 30 minut.
MASA SEROWA: 1. Twaróg włóż do pojemnika blendera i zmiksuj aż będzie gładki. 2. Dodaj pozostałe składniki (oprócz malin) i jeszcze raz zmiksuj do połączenia się składników. 3. Masę serową wyłóż na spód ponakłuwany widelcem. 4. Na wierzch wyłóż maliny. 5. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 minut. 6. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem i miętą. 7. Smacznego :-)