Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszła przepyszna,aromatyczna ,chrupiąca dzięki orzechom,lekko kwaskowa,to trzeba spróbować.Może nie za ciekawe ma kolory,ale nie zawsze co pięknie wygląda musi smakować:) Bardzo polecam:)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3523
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4302
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74363
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3523
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4302
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74363
Składniki
Herbatniki zblendować,dodać roztopione masło i 1 jajko,wymieszać ręką. Formę do tarty wyłożyć masą herbatnikową. Twaróg zmiksować z dodatkiem 1 łyżki cukru,budyniu ,jajka i olejku. Masę serową kłaść łyżeczką na herbatniki,dać do nagrzanego piekarnika i piec około pół godz. Dzień wcześniej jabłka uprażyć z łyżką cukru.Na drugi dzień podgrzać je i dodać galaretkę agrestową,rodzynki,orzechy i skórkę pomarańczową. Zagotować i mieszać do rozpuszczenia galaretki.
Ciepłą masę jabłkową wyłożyć na podpieczone ciasto herbatnikowo-serowe. Wyrównać i dać w chłodne miejsce by masa stężała.
Smacznego życzę!