Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta śliwkowa"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Czas: 60 min. 1 porcja = 140 kcal.
Zimne masło posiekaj i wymieszaj z pozostałymi składnikami na ciasto.
Całość zagnieć, owiń folią spożywczą i wstaw na pół godziny do zamrażarki. Następnie wylep nim formę na tartę. Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Na podpieczonym spodzie rozłóż pokrojone śliwki i ponownie zapiecz. Gotowe udekoruj cukrem pudrem i miętą.Źródło: Kurier TV