Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki deser w sam raz na ciepłe dni;)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1185
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 932
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4559
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1185
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 529
Składniki
Z mąki, cukru, wody i masła zagnieść ciasto. uformować kulę i owinąć w folię, schować do lodówki na 30 minut. W między czasie przygotować formę. Spód i boki formy smarujemy masłem. Gdy ciasto będzie już schłodzone wykładamy nim formę, następnie nakłuwamy je widelcem i wstawiamy na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
gdały sparzyć wodą i obrać ze skórki, drobno pokroić.
Śliwki umyć, wydrążyć pestki i układać jedną obok drugiej na podpieczonym spodzie.
Następnie w miseczce wymieszać jogurt, jajka, cukier kryształ i cukier waniliowy oraz budyń.
Przygotowaną masą zalać śliwki, wierzch posypać drobno pokrojonymi migdałami. Piec przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.