Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smaczny deserek.
Wykonanie:
Przesianą mąkę, posiekane zimne masło, żółtko, cukier oraz szczyptę soli zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować go w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy na cienki placek. Dżem rozsmarować na cieście zostawiając dwucentymetrowy margines. Agrest umyć, osuszyć, usunąć szypułki, rozłożyć na cieście, zawinąć brzegi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około40 minut. Przed podaniem dobrze wystudzić, można tatrę posypać cukrem pudrem.
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 124
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 156
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 124
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 156
Składniki
Wykonanie: Przesianą mąkę, posiekane zimne masło, żółtko, cukier oraz szczyptę soli zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować go w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy na cienki placek. Dżem rozsmarować na cieście zostawiając dwucentymetrowy margines. Agrest umyć, osuszyć, usunąć szypułki, rozłożyć na cieście, zawinąć brzegi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około40 minut. Przed podaniem dobrze wystudzić, można tatrę posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 217
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 1818