Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smaczny deserek.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 958
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 397
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2694
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 958
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 397
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2694
Składniki
Wykonanie: Przesianą mąkę, posiekane zimne masło, żółtko, cukier oraz szczyptę soli zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować go w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy na cienki placek. Dżem rozsmarować na cieście zostawiając dwucentymetrowy margines. Agrest umyć, osuszyć, usunąć szypułki, rozłożyć na cieście, zawinąć brzegi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około40 minut. Przed podaniem dobrze wystudzić, można tatrę posypać cukrem pudrem.