Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smaczny deserek.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4647
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418230
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4647
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418230
Składniki
Wykonanie: Przesianą mąkę, posiekane zimne masło, żółtko, cukier oraz szczyptę soli zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować go w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy na cienki placek. Dżem rozsmarować na cieście zostawiając dwucentymetrowy margines. Agrest umyć, osuszyć, usunąć szypułki, rozłożyć na cieście, zawinąć brzegi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około40 minut. Przed podaniem dobrze wystudzić, można tatrę posypać cukrem pudrem.