Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smaczny deserek.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3927
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 768
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3927
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 768
Składniki
Wykonanie: Przesianą mąkę, posiekane zimne masło, żółtko, cukier oraz szczyptę soli zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować go w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy na cienki placek. Dżem rozsmarować na cieście zostawiając dwucentymetrowy margines. Agrest umyć, osuszyć, usunąć szypułki, rozłożyć na cieście, zawinąć brzegi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około40 minut. Przed podaniem dobrze wystudzić, można tatrę posypać cukrem pudrem.