Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smaczny deserek.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5438
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5354
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1855
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5438
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5354
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1855
Składniki
Wykonanie: Przesianą mąkę, posiekane zimne masło, żółtko, cukier oraz szczyptę soli zagnieść na jednolite gładkie ciasto. Uformować go w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy na cienki placek. Dżem rozsmarować na cieście zostawiając dwucentymetrowy margines. Agrest umyć, osuszyć, usunąć szypułki, rozłożyć na cieście, zawinąć brzegi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około40 minut. Przed podaniem dobrze wystudzić, można tatrę posypać cukrem pudrem.