Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto do kawy. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu. Linki pod przepisem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 251
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 55
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16997
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 251
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 55
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16997
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 348
Składniki
Formę do tarty delikatnie wysmaruj masłem. Ciasteczka umieść w kielichu blendera i zblenduj na konsystencję mokrego piasku. Umieść w misce, dodaj masło i dobrze wymieszaj. Formę wylep ciastem łącznie z bokami. Włóż do lodówki na czas przygotowania kremu. Mascarpone i śmietankę umieść w misie miksera i ubijaj na najwyższych obrotach. Po chwili dodaj cukier puder. Pod koniec ubijania wlej sok z cytryny.
Owoce umyj i osusz. Pomarańcza sparz wrzątkiem i otrzyj skórkę na tarce.
Na wcześniej przygotowany spód tarty rozprowadź konfiturę z czarnej porzeczki. Następnie wyłóż krem i wyrównaj. Udekoruj owocami. Dżem brzoskwiniowy lekko podgrzej w mikrofali. Za pomocą pędzelka posmaruj owoce. Gotowe ciasto schładzaj w lodówce. Smacznego!
Ps. W upalną pogodę, śmietankę oraz mascarpone dobrze jest schłodzić w zamrażarce 20 minut przed ubijaniem.