Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto do kawy. Więcej moich przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu. Linki pod przepisem.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 810
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 810
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Składniki
Formę do tarty delikatnie wysmaruj masłem. Ciasteczka umieść w kielichu blendera i zblenduj na konsystencję mokrego piasku. Umieść w misce, dodaj masło i dobrze wymieszaj. Formę wylep ciastem łącznie z bokami. Włóż do lodówki na czas przygotowania kremu. Mascarpone i śmietankę umieść w misie miksera i ubijaj na najwyższych obrotach. Po chwili dodaj cukier puder. Pod koniec ubijania wlej sok z cytryny.
Owoce umyj i osusz. Pomarańcza sparz wrzątkiem i otrzyj skórkę na tarce.
Na wcześniej przygotowany spód tarty rozprowadź konfiturę z czarnej porzeczki. Następnie wyłóż krem i wyrównaj. Udekoruj owocami. Dżem brzoskwiniowy lekko podgrzej w mikrofali. Za pomocą pędzelka posmaruj owoce. Gotowe ciasto schładzaj w lodówce. Smacznego!
Ps. W upalną pogodę, śmietankę oraz mascarpone dobrze jest schłodzić w zamrażarce 20 minut przed ubijaniem.