Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,delikatna tarta z masą budyniową i borówkami na kruchym spodzie. źródło:kulinarneprzygodygatity.blogspot.com
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1761
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1761
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Składniki
Przygotowanie ciasta:Mąkę przesiewamy do miski,dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy.Wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę na tartę o średnicy 31cm natłuszczamy i posypujemy tartą bułką wykładamy ciastem,które dosyć dokładnie nakładamy widelcem.Wkładamy ponownie do lodówki na czas nagrzania się piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni i pieczemy w nim spód przez około 15 minut,aż ciasto lekko zbrązowieje.
Przygotowanie masy budyniowej:Składniki masy oprócz mąki miksujemy na gładką masę,na koniec dodajemy mąkę i miksujemy,żeby dobrze rozprowadzić ją w masie. Masę wylewamy na podpieczony spód i układamy na nim borówki. Ciasto pieczemy około 25 minut w temperaturze około 180 stopni ,do momentu ścięcia się masy budyniowej. Po przestudzeniu ciasta wkładamy je do lodówki na 2 godziny. Podajemy schłodzone.