Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,delikatna tarta z masą budyniową i borówkami na kruchym spodzie. źródło:kulinarneprzygodygatity.blogspot.com
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38853
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 168
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9252
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38853
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 168
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9252
Składniki
Przygotowanie ciasta:Mąkę przesiewamy do miski,dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy.Wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę na tartę o średnicy 31cm natłuszczamy i posypujemy tartą bułką wykładamy ciastem,które dosyć dokładnie nakładamy widelcem.Wkładamy ponownie do lodówki na czas nagrzania się piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni i pieczemy w nim spód przez około 15 minut,aż ciasto lekko zbrązowieje.
Przygotowanie masy budyniowej:Składniki masy oprócz mąki miksujemy na gładką masę,na koniec dodajemy mąkę i miksujemy,żeby dobrze rozprowadzić ją w masie. Masę wylewamy na podpieczony spód i układamy na nim borówki. Ciasto pieczemy około 25 minut w temperaturze około 180 stopni ,do momentu ścięcia się masy budyniowej. Po przestudzeniu ciasta wkładamy je do lodówki na 2 godziny. Podajemy schłodzone.