Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24909
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 98
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24909
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 98
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z cukrem pudrem. Dodajemy kawałki zimnego masła . Następnie dodajemy zimną wodę i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Odstawiam do lodówki. Po 20 minutach wyjmuję , wałkuje nawijam na wałek i przekładamy do formy dociskając do dna i brzegów formy. Wkładam do piekarnika na 180 C i piekę do złotego koloru ok 20 minut.
Kiedy moje ciasto się piecze robię krem. Kremówkę oraz serek miksujemy razem, aż uzyskamy gęsty krem. Na koniec dodajemy przesiany cukier puder i miksujemy tylko do połączenia. Po wystudzeniu nakładam krem na tarte i dekoruję borówkami.