Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, łatwy i szybki do zrobienia. Zaletą tego przepisu jest to, że można dodać dowolne owoce - brzoskwinie, truskawki, kiwi, maliny czy jagody. Mogą być to owoce mrożone lub świeże, także taką tartę możemy zrobić o każdej porze roku :)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, wodę, cukier i masło i zagniatamy na gładką masę. Wykładamy ciasto na blaszkę i pieczemy ok. 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto studzimy.
Śmietanę kremówkę ubijamy razem ze śmietan-fixem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy na jednolitą masę. Wykładamy masę na ostudzone kruche ciasto, a na wierzch wykładamy owoce. Gotową tartę należy chłodzić przez godzinę. Całość można zalać tężejącą galaretką.