Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 600
Dodano: 23.02.2014
Odsłon: 2725
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, wodę, cukier i masło i zagniatamy na gładką masę. Wykładamy ciasto na blaszkę i pieczemy ok. 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto studzimy.
Śmietanę kremówkę ubijamy razem ze śmietan-fixem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy na jednolitą masę. Wykładamy masę na ostudzone kruche ciasto, a na wierzch wykładamy owoce. Gotową tartę należy chłodzić przez godzinę. Całość można zalać tężejącą galaretką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 23 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Pychotka, a zwłaszcza z truskawkami :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Jasienka1 23 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Duzy kciuk, piekne zachecajace ciacho.3 Kto głosował? | Odpowiedz