Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Z mąki, margaryny, żółtka, cukru pudru, szczypty soli i odrobiny lodowatej wody zagniatam kruche ciasto. Formuję z niego kulę, zwijam w folię i wkładam na 30 minut do lodówki.
Na patelni rozpuszczam margarynę. Wsypuję cukier, smaże, mieszając, aż powstanie karmel. Dodaję obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka i szczyptę cynamonu. Smażę 5 minut. Odwracam, smażę kolejne 5 minut. Jabłka układam w tortownicy, tak, aby zachodziły na siebie.
Ciasto rozwałkowuję. Przykrywam nim jabłka. Nakłuwam. Piekę 20-25 minut w 200 st. C. Gotową tartę odwracam i wykładam na paterę. Podaję na ciepło z lodami.