Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto do zrobienia. Cieniutki kruchy spód i bogate wnętrze. Jabłka z orzechami, migdałami, rodzynkami i figi.
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2856
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2776
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 583
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2856
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2776
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 583
Składniki
Obrane jabłka pokroić w cienkie plasterki. Dodać rodzynki, żurawinę, płatki migdałowe, orzechy, cynamon, cukier i wymieszać. Dodać jeszcze mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać. Figi pokroić w cienkie plasterki. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Dodać cukier, jajko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Schłodzić. Na stolnicy rozwałkować ciasto na okrągły placek. Przenieść na blaszkę wysmarowaną masłem. Centralnie nałożyć jabłka. Rozgarnąć tak, żeby brzeg 3-4 cm pozostał czysty. Na wierzchu ułożyć cienko pokrojone figi. Następnie brzegi ciasta zagiąć do środka. Placek wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.