Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto do zrobienia. Cieniutki kruchy spód i bogate wnętrze. Jabłka z orzechami, migdałami, rodzynkami i figi.
Obrane jabłka pokroić w cienkie plasterki. Dodać rodzynki, żurawinę, płatki migdałowe, orzechy, cynamon, cukier i wymieszać. Dodać jeszcze mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać.
Figi pokroić w cienkie plasterki.
Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Dodać cukier, jajko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Schłodzić.
Na stolnicy rozwałkować ciasto na okrągły placek. Przenieść na blaszkę wysmarowaną masłem. Centralnie nałożyć jabłka. Rozgarnąć tak, żeby brzeg 3-4 cm pozostał czysty.
Na wierzchu ułożyć cienko pokrojone figi.
Następnie brzegi ciasta zagiąć do środka.
Placek wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut.
Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego.
Idealna przekąska - nie tylko dla dzieci. Aromatyczne i chrupiące plasterki u...
Odsłon: 7033
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1500
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 438
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1616
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4694
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1500
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 438
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1616
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4694
Składniki
Obrane jabłka pokroić w cienkie plasterki. Dodać rodzynki, żurawinę, płatki migdałowe, orzechy, cynamon, cukier i wymieszać. Dodać jeszcze mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać. Figi pokroić w cienkie plasterki. Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Dodać cukier, jajko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Schłodzić. Na stolnicy rozwałkować ciasto na okrągły placek. Przenieść na blaszkę wysmarowaną masłem. Centralnie nałożyć jabłka. Rozgarnąć tak, żeby brzeg 3-4 cm pozostał czysty. Na wierzchu ułożyć cienko pokrojone figi. Następnie brzegi ciasta zagiąć do środka. Placek wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka z nasionami lnu
Desery
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Desery
Tęczowe ciasto bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
Ciasteczka z nasionami lnu
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza s...
Odsłon: 52
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Meryl Streep to amerykańska aktorka, która rozkochała w sobie cały świat. Zna...
Odsłon: 56