Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta na kruchym spodzie, ze słodką masą przełamaną jeżynami.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
CIASTO Mąkę przesiać, dodać zimne, pokrojone na kawałki masło i cukier puder. Szybko posiekać nożem do utworzenia ciasta o konsystencji kruszonki. Dodać jajka i wodę, szybko zagnieść. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto wyłożyć w formie do tarty posmarowanej masłem. Porobić widelcem nakłucia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.i piec przez ok. 25-30 minut (aż się zezłoci).
MASA Czekoladę połamać na kostki i roztopić w kąpieli wodnej. Po lekkim przestudzeniu wymieszać z mascarpone. Wyłożyć na upieczony spód. Na masę wyłożyć jeżyny. Przechowywać w lodówce.