Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z konfiturą brzoskwiniową"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Ciastem wylep posmarowaną masłem formę do tarty (25 cm), nakłuj je widelcem, piecz ok. 20 min w 190°C, wystudź.
Masa: zagotuj 40 ml wody, dodaj skórkę pomarańczową i konfiturę. Doprowadź do wrzenia i duś ok. 10 min. Przestudź.
Na spodzie rozsmaruj kajmak, a na nim masę pomarańczowo-brzoskiwniową. Posyp orzechami, polej roztopioną czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie