Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z konfiturą brzoskwiniową

Tarta z konfiturą brzoskwiniową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 5

Smaczny pomysł na "Tarta z konfiturą brzoskwiniową"

Składniki

  • porcja kruchego 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 25 dag kon fitury brzoskwiniowej. Dodatkowo: puszka masy kajmakowej
  • 5 dag białej czekolady
  • garść orzechów włoskich
  • masło do formy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciastem wylep posmarowaną masłem formę do tarty (25 cm), nakłuj je widelcem, piecz ok. 20 min w 190°C, wystudź.

  2. Masa: zagotuj 40 ml wody, dodaj skórkę pomarańczową i konfiturę. Doprowadź do wrzenia i duś ok. 10 min. Przestudź.

  3. Na spodzie rozsmaruj kajmak, a na nim masę pomarańczowo-brzoskiwniową. Posyp orzechami, polej roztopioną czekoladą.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń