Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta na delikatnym kruchym spodzie z cudownym kremem cytrynowym z dodatkiem bezików i świeżych owoców
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1786
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1786
Składniki
z podanych składników zagnieść ciasto , rozwałkować , następnie wylepić nim formę do tarty i włożyć na ok 30 min do zamrażalnika .
w między czasie przygotować krem [można zrobić wcześniej nawet kilka dni i przechowywać go w lodówce] jajka i żółtka roztrzepać dodać cukier i wymieszać , umieścić w rondelku, dodać wyciśnięty sok i skórkę z cytryny , dodać masło na niewielkim ogniu podgrzewać cały czas mieszając aż zgęstnieje , następnie przetrzeć przez sito. gdy krem jet już zimny ucieramy go z mascarpone
ciasto wyjąć z zamrażalnika i upiec na złoty kolor ok. 20 min
kiedy spód wystygnie wykładamy zimny krem , owoce i beziki , praktycznie można od razu zajadać , smacznego