Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta na delikatnym kruchym spodzie z cudownym kremem cytrynowym z dodatkiem bezików i świeżych owoców
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10979
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13244
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5004
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10979
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13244
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5004
Składniki
z podanych składników zagnieść ciasto , rozwałkować , następnie wylepić nim formę do tarty i włożyć na ok 30 min do zamrażalnika .
w między czasie przygotować krem [można zrobić wcześniej nawet kilka dni i przechowywać go w lodówce] jajka i żółtka roztrzepać dodać cukier i wymieszać , umieścić w rondelku, dodać wyciśnięty sok i skórkę z cytryny , dodać masło na niewielkim ogniu podgrzewać cały czas mieszając aż zgęstnieje , następnie przetrzeć przez sito. gdy krem jet już zimny ucieramy go z mascarpone
ciasto wyjąć z zamrażalnika i upiec na złoty kolor ok. 20 min
kiedy spód wystygnie wykładamy zimny krem , owoce i beziki , praktycznie można od razu zajadać , smacznego