Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Następnie owinąć je folią i chłodzić w lodówce min. 30 minut. Formę do tarty posmarować masłem i posypać bułką tartą. Formę wyłożyć ciastem. Ciasto nakłuć widelcem w wielu miejscach. Piec ok. 25-30 min. w temp. 180°C. Banany zblendować. Dodać 1 łyżeczkę soku z cytryny. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Wymieszać i odstawić na kilka minut, aby napęczniała. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z masłem i miodem. Do żelatyny dodać gorącą wodę tyle, aby było razem pół szklanki. Wymieszać. Zblendowane banany przełożyć do miski miksera, dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem i miodem, 3 łyżki kakao i zmiksować. Następnie, w trakcie miksowania, wlać wąskim strumieniem żelatynę. Masę wylać na ostudzoną tartę. Włożyć ciasto do lodówki. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Śmietaną napełnić szprycę cukierniczą i udekorować ciasto.