Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszna, sezonowa tarta. Kruche ciasto i cała masa owoców, przełamana lekkim kremem z mascarpone. Pychotki :-)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 120
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 850
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 40
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3566
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 120
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 850
Składniki
Ciasto kruche: (można upiec dzień wczesniej) Wszystkie składniki szybko zagnieść, ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ok. 30 min. Rozwałkować i wylepić nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty (27cm). Ponakłuwać gęsto widelcem i piec w temp. 190 stopni ok. 20-25 min. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubic na gęsto. W osobnej misce zmiksować mascarpone z cukrem pudrem, dodać ubitą śmietankę i wymieszać delikatnie, do połączenia mas. Wyłozyć na spód, rozsmarować równo. Na wierzch wyłożyć owoce i zalać wszystko lekko tężejącą galaretką rozpuszczoną w 400ml wody. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego :-)