Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z kremem z białej czekolady i mascarpone z truskawkami i świeżą miętą na Dzień Matki<3
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 298
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6477
Czy można zrobić pączki w tak prosty sposób? Oczywiście! A do tego wychodzą z...
Odsłon: 44
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 298
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6477
Czy można zrobić pączki w tak prosty sposób? Oczywiście! A do tego wychodzą z...
Odsłon: 44
Składniki
Tarta: Mąkę z masłem posiekaj na konsystęcję kaszy
dodaj cukier puder,cukier waniliowy,szczyptę soli i żółtka. Zagnieć ciasto i włóż do lodówki na ok 30 min.
Wyjmij ciasto z lodówki nastaw piekarnik na 190 stopni rozwałkuj ciasto wyłóż na formę nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika na 20-25 minut.
Po upieczeniu zostaw tartę do ostygnięcia.
Krem: czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Po rozpuszczeniu wymieszaj z mascarpone do uzyskania gładkiego kremu.
Na tartę równomiernie rozłóż krem,ozdób połówkami truskawek i listkami mięty. SMACZNEGO!!!