Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodycz ciasta została złamana kwaśnym smakiem malin
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 150
Warszawskie pyzy według przepisu Roberta Makłowicz to znakomity pomysł na pys...
Odsłon: 6697
Może i Rudzio nie jest głodny ale magiczne śniadanie to podstawa człowieka 🏼...
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 150
Warszawskie pyzy według przepisu Roberta Makłowicz to znakomity pomysł na pys...
Odsłon: 6697
Może i Rudzio nie jest głodny ale magiczne śniadanie to podstawa człowieka 🏼...
Odsłon: 45
Składniki
Spód: Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli i cukier puder, wbijamy jajko oraz dodajemy margarynę i zimną wodę. Zagniatamy te składniki na gładkie ciasto. Rozwałkowujemy je do wielkości foremki do tarty (użyłam formy o średnicy 28 cm). Przełożyć ciasto do formy i ponakłuwać je widelcem. Piec 20 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.
Masa budyniowa: Do miski wsypujemy cukier puder i cukier wanilinowy, dodajemy żółtka i wszystko miksujemy. Do powstałej masy wsypujemy mąkę oraz wlewamy 250 ml zimnego mleka. Całość miksujemy, aby powstała jednolita masa. Do garnka wlewamy pozostałe mleko (250 ml), wrzucamy margarynę i zagotowujemy. Do gotującego się mleka i margaryny wlewamy powoli wcześniej przygotowaną masę, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Odstawiamy masę budyniową, aby lekko przestygła.
Masę budyniową rozkładamy równo na przestudzonym cieście. Na wierzch ciasta rozkładamy maliny. Tartę ponownie pieczemy ok. 20-30 minut w temp. 180 stopni.