Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie. Bardzo dobra na upalne dni, jakie własnie panują :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 416
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 416
Składniki
Dno formy wyłożyć biszkoptami. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Nie musi być ubita na bardzo sztywno. Do śmietanki dodać serek mascarpone i mieszać mikserem, aż do połączenia. Wylać delikatnie na biszkopty i rozprowadzić równomiernie łyżką. Włożyć do lodówki. Zagotować 500 ml. wody i rozpuścić galaretkę. Schłodzić. Na masie serowej ułożyć maliny. Lekko docisnąć. Wylać na nie tężejącą galaretkę. Umieścić w lodówce na cała noc.