Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekko kwaskowate ciasto. Zapraszam do siebie http://charlottegotuje.blogspot.com/
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423708
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336764
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4322
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423708
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść (margaryna ma być w temp. pokojowej). Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 min do zamrażarki.Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i wylepić ciastem natłuszczoną formę. Podpiec wstępnie 10 min. (trzeba ciasto obciążyć suchą fasolą, bo ja tego nie zrobiłam i trochę za bardzo mi wyrosło).
W międzyczasie gotujemy 2 budynie na 3 szkl. mleka według instrukcji na opakowaniu, dodajemy cukier. Gdy będzie już gotowy odstawiamy na jakieś 5 min żeby delikatnie przestygł. Wrzucamy do niego porzeczki i dokładnie mieszamy. Na podpieczone ciasto wykładamy budyń z porzeczkami i na to wykładamy ubitą pianę z białek (ubijamy białka, gdy będą już sztywne dodajemy cukier i wiórki. Dokładnie mieszamy). U mnie zostało jeszcze trochę ciasta więc położyłam małe kawałki na pianie z białek. Piec w 180st. C, 20 -25 min. Wszystko zależy od piekarnika, więc należy sprawdzać co jakiś czas.