Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie kwaśnych czerwonych porzeczek i agrestu, ze słodką bezą.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3612
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 130
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3612
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 130
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Spód: Wszystkie składniki umieścić w misce, pokroić masło i wyrobić ciasto. Wylepić formę na tarte ciastem i schłodzić przez 30 minut. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i wypiekać przez 15 minut.
Wypełnienie: Owoce umyć, osuszyć, usunąć szypułki i listki. Wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Przełożyć na wypieczony spód. Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Beza: W trakcie kiedy pieką się owoce przygotować bezę. Schłodzone białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier puder wraz z mąką ziemniaczaną. Ubijać jeszcze przez chwile do momentu aż beza będzie sztywna i błyszcząca. Przełożyć na owocowy spód. Piec około 30 minut. Przez pierwsze 5 – 10 minut piec w temperaturze 180 stopni, a następne 20 – 25 minut w temperaturze 150 stopni. Studzić w otwartym piekarniku, beza w tym czasie odpocznie.