Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta tarta z rabarbarem. Kruche ciasto, delikatne nadzienie i kawałki rabarbaru. Idealna propozycja na weekend. Przed wyłożeniem rabarbaru na górę warto go uprzednio podpiec w piekarniku. Będzie zdecydowanie smaczniejszy.
forma na tartę
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 660
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 214
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 338
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4621
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 660
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 214
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 338
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4621
Składniki
Zacznij od kruchego ciasta. Do miski przesiej mąkę, dodaj zimne masło, jajko, cukier i lodowatą wodę. Z podanych składników zagnieć jednolite, gładkie ciasto.
Formę na tartę wysmaruj dokładnie masłem i oprósz mąką.
Kruche ciasto rozwałkuj, wylep nim spód i brzegi formy. Następnie spód tarty gęsto ponakłuwaj widelcem. Wstaw formę do lodówki na około 30 minut do schłodzenia.
Tartę piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) - początkowo przez 15 minut z obciążeniem, następnie przez kolejne 10 minut bez obciążenia.
Rabarbar umyj, pokrój na kawałki, przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz cukrem i skrop z sokiem z cytryny. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Do miski przelej śmietanę, dodaj cukier, jajka, ziarenka z laski wanilii, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Składniki wymieszaj rózgą kuchenną.
Przelej nadzienie na jeszcze ciepły, podpieczony spód. Na górę wyłóż podpieczony rabarbar.
Tartę z rabarbarem wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni (z termoobiegiem). Piecz przez około 25-30 minut.