Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste, dla każdego . Rabarbar wymiata.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 49
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 89
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 49
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 89
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniotłem na jednorodną masę. Ciasto włożyłem do woreczka foliowego i schowałem na pół godziny do lodówki.
Foremkę wyłożyłem papierem do pieczenia i umieściłem w niej ciasto. Spód ciasta wysypałem kaszą manną, która wchłonie ewentualny sok z owoców.
Rabarbar obrałem ze skórki pokroiłem w plasterki 1-1,5cm. Dno ciasta pokryłem dwoma warstwami rabarbaru i posypałem cukrem. Całość piekłem około 35 minut (termoobieg) w 190 stopniach.
Śmietanę ubiłem z cukrem pudrem, osobno ubiłem mascarpone. Następnie wymieszałem je delikatnie łyżką.
Po ostudzeniu przykryłem rabarbar kremem i posypałem wiórkami kokosowymi. Zamiast wiórków świetnie sprawdzi się tarta czekolada lub płatki migdałowe.
Przemycamy zdrowie: Spód ciast wysypałem dodatkowo otrębami i ostropestem. Do rabarbaru można dodać płatki owsiane.