Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe tartaletki na spodzie z płatków kukurydzianych i kakao do tego wspaniały, orzechowy krem - proste, zdrowe, a jakie pyszne!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1628
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1401
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1513
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1628
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1401
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1513
Składniki
Płatki kukurydziane zmielić na drobną ,,mąkę" w malakserze. Dodać łyżkę kakao. Olej kokosowy przełożyć do miseczki i rozpuścić podgrzewając przez ok. 10-20 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki połączyć ze zmiksowanym bananem i zagnieść na jednolite ciasto. Może się trochę kruszyć. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Kaszę lekko uprażyć w garnuszku z grubym dnem, zalać 1/2 szklanki wody i zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, do czasu aż kasza wchłonie płyn. Odstawić. Formę do muffinek lekko natłuścić olejem. Kakaowym ciastem wyłożyć wgłębienia na muffinki. Mi ciasta starczyło na ok. osiem spodów. Wszystkie ponakłuwać widelcem. Podpiekać przez ok. 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Ugotowaną kaszę dokładnie zmiksować z masłem orzechowym, cukrem i sokiem z cytryny na gładki krem. WYPEŁNIĆ nim gotowe, upieczone spody, następnie schłodzić w lodówce. Podawać np.z suszonymi owocami lub orzechami.