Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TARATUSZKI (FAWORKI) ROSYJSKIE NA JOGURCIE GRECKIM
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1345
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12716
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4118
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12059
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1345
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12716
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4118
Składniki
Do miski wlewamy jogurt, masło, spirytus, wbijamy jajko i mieszamy. Następnie wsypujemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto ( ciasto jest dość luźne). Odstawiamy na 30-40 minut. Stolnicę oprószamy mąką i wykładamy ciasto, wałkujemy na około 1 cm grubości. Nożem pokroimy paski o szerokości ok 4cm i długości ok 8-10cm. Na środku każdy kawałek przecinamy, wywijamy ciasto – jak faworki. Na głęboką patelnię wlewamy olej (tak 3-4 cm). Rozgrzewamy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Na koniec możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego