Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TARATUSZKI (FAWORKI) ROSYJSKIE NA JOGURCIE GRECKIM
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 198
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 834
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3454
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27263
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 198
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 834
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3454
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27263
Składniki
Do miski wlewamy jogurt, masło, spirytus, wbijamy jajko i mieszamy. Następnie wsypujemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto ( ciasto jest dość luźne). Odstawiamy na 30-40 minut. Stolnicę oprószamy mąką i wykładamy ciasto, wałkujemy na około 1 cm grubości. Nożem pokroimy paski o szerokości ok 4cm i długości ok 8-10cm. Na środku każdy kawałek przecinamy, wywijamy ciasto – jak faworki. Na głęboką patelnię wlewamy olej (tak 3-4 cm). Rozgrzewamy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Na koniec możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego