Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TARATUSZKI (FAWORKI) ROSYJSKIE NA JOGURCIE GRECKIM
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 21
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18522
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30658
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 21
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18522
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7075
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30658
Składniki
Do miski wlewamy jogurt, masło, spirytus, wbijamy jajko i mieszamy. Następnie wsypujemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto ( ciasto jest dość luźne). Odstawiamy na 30-40 minut. Stolnicę oprószamy mąką i wykładamy ciasto, wałkujemy na około 1 cm grubości. Nożem pokroimy paski o szerokości ok 4cm i długości ok 8-10cm. Na środku każdy kawałek przecinamy, wywijamy ciasto – jak faworki. Na głęboką patelnię wlewamy olej (tak 3-4 cm). Rozgrzewamy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Na koniec możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego