Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TARATUSZKI (FAWORKI) ROSYJSKIE NA JOGURCIE GRECKIM
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424764
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10624
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336918
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4718
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424764
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10624
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336918
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4718
Składniki
Do miski wlewamy jogurt, masło, spirytus, wbijamy jajko i mieszamy. Następnie wsypujemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto ( ciasto jest dość luźne). Odstawiamy na 30-40 minut. Stolnicę oprószamy mąką i wykładamy ciasto, wałkujemy na około 1 cm grubości. Nożem pokroimy paski o szerokości ok 4cm i długości ok 8-10cm. Na środku każdy kawałek przecinamy, wywijamy ciasto – jak faworki. Na głęboką patelnię wlewamy olej (tak 3-4 cm). Rozgrzewamy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Na koniec możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego