Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TARATUSZKI (FAWORKI) ROSYJSKIE NA JOGURCIE GRECKIM
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 24
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 67
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11682
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 191
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 24
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 67
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11682
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 191
Składniki
Do miski wlewamy jogurt, masło, spirytus, wbijamy jajko i mieszamy. Następnie wsypujemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto ( ciasto jest dość luźne). Odstawiamy na 30-40 minut. Stolnicę oprószamy mąką i wykładamy ciasto, wałkujemy na około 1 cm grubości. Nożem pokroimy paski o szerokości ok 4cm i długości ok 8-10cm. Na środku każdy kawałek przecinamy, wywijamy ciasto – jak faworki. Na głęboką patelnię wlewamy olej (tak 3-4 cm). Rozgrzewamy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Na koniec możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego