Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdzieniegdzie spadł już śnieg, a z tej okazji proponuję Wam smaczne i urocze tarty bałwanki. Z pewnością zachwycą niejednego łasucha
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Ciasto. Żółtka oddzielam od białek. Żółtka ucieram z cukrem, a białka ubijam na sztywną pianę. Do żółtek dodaję przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie miksuję. Następnie stopniowo dodaję pianę z białek. Zmiksowane ciasto przekładam do foremek i piekę w temperaturze 180 stopni C przez ok. 25 minut.
Polewa. Czekoladę tnę na drobne kawałki i wrzucam do rondelka. Dodaję masło. Całość rozpuszczam w kąpieli wodnej.
Biszkopty smaruję polewą. Gdy polewa zastygnie, tarty dekoruję lentilkami i cukrowymi pisakami.