Do góry

Desery Przepis na:

Tarty z rabarbarem karmelizowanym w miodzie i wanilii

Tarty z rabarbarem karmelizowanym w miodzie i wanilii

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 5658

Dodano:

Odsłon: 367

Bezglutenowe, bezcukrowe tarty z rabarbarem. Pyszny i zdrowy deser.

Składniki

  • Mąka ryżowa 70g
  • Mąka kukurydziana 70g
  • Mąka gryczana 70g
  • Ksylitol 70g
  • Jajko
  • Masło 100g
  • Rabarbar
  • Miód
  • Wanillia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tarty z rabarbarem karmelizowanym w miodzie i wanilii

Przygotowanie

  1. Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak krok po kroku wykonać ten pyszny i zdrowy deser.

  2. Wsypujemy wszystkie mąki do jednego pojemnika. Dodajemy jajko i ksylitol. Dodajemy chłodne masło - musimy je rozdrobnić. Zagniatamy ciasto. Małe foremki smarujemy masłem a następnie wylepiamy je ciastem. Chowamy tak przygotowane ciasto na pół godziny do lodówki

  3. Rabarbar kroimy w 2cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę miodu, na którym będziemy smażyli rabarbar. Dodajemy nasiona wanilii wydrążone z jednej laski. Wszystko mieszamy i smażymy do czasu, aż rabarbar zmięknie.

  4. Wyjmujemy z lodówki ciasto i dziurkujemy je widelcem. Nakładamy rabarbar i pieczemy przez 25 minut w 180C. Na koniec możemy udekorować nasz deser miętą.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń