Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, leciutkie ciasto na bazie jogurtów. Ciasto bez pieczenia w sam raz na upalne dni.
1. Herbatniki kruszymy, masło rozpuszczamy i łączymy z ciastkami. Wykładamy na dnie tortownicy 24 cm X 24 cm.
2. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.
3. Następnie jogurty dzielimy na 4 części i dodajemy do galaretek. Dokładnie mieszamy trzepaczką.
4. Śmietany ubijamy mikserem na sztywno razem cukrem pudrem. Ubitą śmietanę również dzielimy na cztery części i łączymy z galaretkami.
5. Galaretki nalewamy na przemian na środek pokruszonych ciastek.
6. Na koniec utykamy w masę truskawki i chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe.
8. Smacznego.
Wykorzystując dary jesieni można upiec smaczne ciasto, polecam :)
Odsłon: 3334
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 15
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1384
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 164
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 87
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 29
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 32
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 15
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1384
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 164
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 87
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 29
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 32
Składniki
1. Herbatniki kruszymy, masło rozpuszczamy i łączymy z ciastkami. Wykładamy na dnie tortownicy 24 cm X 24 cm. 2. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.
3. Następnie jogurty dzielimy na 4 części i dodajemy do galaretek. Dokładnie mieszamy trzepaczką.
4. Śmietany ubijamy mikserem na sztywno razem cukrem pudrem. Ubitą śmietanę również dzielimy na cztery części i łączymy z galaretkami.
5. Galaretki nalewamy na przemian na środek pokruszonych ciastek. 6. Na koniec utykamy w masę truskawki i chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe. 8. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Desery
Wariacje : szarlotka z borówkami i bezą
Desery
Ciasto Biedaczek
Desery
Malinowy Chruśniak
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 41
Wariacje : szarlotka z borówkami i bezą
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 87