Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, leciutkie ciasto na bazie jogurtów. Ciasto bez pieczenia w sam raz na upalne dni.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3518
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4291
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74344
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3518
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4291
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74344
Składniki
1. Herbatniki kruszymy, masło rozpuszczamy i łączymy z ciastkami. Wykładamy na dnie tortownicy 24 cm X 24 cm. 2. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.
3. Następnie jogurty dzielimy na 4 części i dodajemy do galaretek. Dokładnie mieszamy trzepaczką.
4. Śmietany ubijamy mikserem na sztywno razem cukrem pudrem. Ubitą śmietanę również dzielimy na cztery części i łączymy z galaretkami.
5. Galaretki nalewamy na przemian na środek pokruszonych ciastek. 6. Na koniec utykamy w masę truskawki i chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe. 8. Smacznego.