Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i efektowny deser. Taki kolorowy deserek na pewno będzie smakował nie tylko dzieciom.
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 132
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 293
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 111
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3180
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 132
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 293
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 111
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3180
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, wsypać do garnka, wlać wodę i sok z cytryny. Gotować przez kilka minut( nie rozgotować jabłek). Wsypać galaretkę cytrynową, wymieszać,
2/3 przelać do pucharków, odłożyć do stężenia.
Truskawki bez szypułek zagotować z kilkoma łyżkami wody. Wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać, zmiksować, . (w razie potrzeby dosłodzić) ostudzić.
Następnie do pucharków z jabłkami włożyć połowę musu truskawkowego.
Jogurt zmiksować z resztą musu truskawkowego, doprawić do smaku cukrem,
Wyłożyć do pucharków na mus truskawkowy.
Na wierzch wylać pozostałą galaretkę z jabłkami. Odłożyć do stężenia.