Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i efektowny deser. Taki kolorowy deserek na pewno będzie smakował nie tylko dzieciom.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, wsypać do garnka, wlać wodę i sok z cytryny. Gotować przez kilka minut( nie rozgotować jabłek). Wsypać galaretkę cytrynową, wymieszać,
2/3 przelać do pucharków, odłożyć do stężenia.
Truskawki bez szypułek zagotować z kilkoma łyżkami wody. Wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać, zmiksować, . (w razie potrzeby dosłodzić) ostudzić.
Następnie do pucharków z jabłkami włożyć połowę musu truskawkowego.
Jogurt zmiksować z resztą musu truskawkowego, doprawić do smaku cukrem,
Wyłożyć do pucharków na mus truskawkowy.
Na wierzch wylać pozostałą galaretkę z jabłkami. Odłożyć do stężenia.