Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i efektowny deser. Taki kolorowy deserek na pewno będzie smakował nie tylko dzieciom.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 757
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113290
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 806
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 757
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113290
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 806
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, wsypać do garnka, wlać wodę i sok z cytryny. Gotować przez kilka minut( nie rozgotować jabłek). Wsypać galaretkę cytrynową, wymieszać,
2/3 przelać do pucharków, odłożyć do stężenia.
Truskawki bez szypułek zagotować z kilkoma łyżkami wody. Wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać, zmiksować, . (w razie potrzeby dosłodzić) ostudzić.
Następnie do pucharków z jabłkami włożyć połowę musu truskawkowego.
Jogurt zmiksować z resztą musu truskawkowego, doprawić do smaku cukrem,
Wyłożyć do pucharków na mus truskawkowy.
Na wierzch wylać pozostałą galaretkę z jabłkami. Odłożyć do stężenia.