Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i efektowny deser. Taki kolorowy deserek na pewno będzie smakował nie tylko dzieciom.
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 69
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 60
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 872
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 7022
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 453
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 69
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 60
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 872
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 7022
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 453
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, wsypać do garnka, wlać wodę i sok z cytryny. Gotować przez kilka minut( nie rozgotować jabłek). Wsypać galaretkę cytrynową, wymieszać,
2/3 przelać do pucharków, odłożyć do stężenia.
Truskawki bez szypułek zagotować z kilkoma łyżkami wody. Wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać, zmiksować, . (w razie potrzeby dosłodzić) ostudzić.
Następnie do pucharków z jabłkami włożyć połowę musu truskawkowego.
Jogurt zmiksować z resztą musu truskawkowego, doprawić do smaku cukrem,
Wyłożyć do pucharków na mus truskawkowy.
Na wierzch wylać pozostałą galaretkę z jabłkami. Odłożyć do stężenia.