Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i efektowny deser. Taki kolorowy deserek na pewno będzie smakował nie tylko dzieciom.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 44
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 87
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11958
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 207
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 44
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 87
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11958
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 207
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, wsypać do garnka, wlać wodę i sok z cytryny. Gotować przez kilka minut( nie rozgotować jabłek). Wsypać galaretkę cytrynową, wymieszać,
2/3 przelać do pucharków, odłożyć do stężenia.
Truskawki bez szypułek zagotować z kilkoma łyżkami wody. Wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać, zmiksować, . (w razie potrzeby dosłodzić) ostudzić.
Następnie do pucharków z jabłkami włożyć połowę musu truskawkowego.
Jogurt zmiksować z resztą musu truskawkowego, doprawić do smaku cukrem,
Wyłożyć do pucharków na mus truskawkowy.
Na wierzch wylać pozostałą galaretkę z jabłkami. Odłożyć do stężenia.