Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Terrinki ze szparagów"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Szparagi gotuj przez 5 minut we wrzątku z cukrem i solą. Odcedź i ostudź. Odkrój od dołu ok. 5 centymetrów i drobno posiekaj. Następnie przekrój wzdłuż. Na rozgrzanej oliwie podsmaż krewetki. Cztery odłóż, a resztę pokrój.
Żelatynę przygotuj według instrukcji na opakowaniu. W głębokim naczyniu zmiksuj ricottę, posiekane szparagi, krewetki, sól, pieprz, sok z cytryny i kolendrę. Następnie wlej żelatynę. Szparagi ułóż wokół wewnętrznych ścian pucharów. Wnętrze wypełnij masą z ricotty i wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj krewetkami.Źródło: Na żywo