Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty w przygotowaniu wszystkim znany włoski deser:)
Naczynie żaroodporne
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1336
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34133
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1336
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113584
Składniki
Naczynie żaroodporne wykładam papierem do pieczenia. Wystudzoną kawę mieszam z likierem Amaretto.
Żółtka ubijam z cukrem pudrem przez 5 minut na puszystą masę. Następnie do masy dodaję stopniowo serek mascarpone i miksuję do momentu połączenia się składników, aż masa zrobi się gęsta.
Biszkopty maczam w kawie i przekładam do naczynia żaroodpornego, na to rozsmarowuję połowę masy, następnie znów namoczone w kawie biszkopty i na to rozsmarowuję drugą połowę masy. Na to ścieram gorzką czekoladę i ciasto wkładam na przynajmniej 6 godzin do lodówki.