Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty w przygotowaniu wszystkim znany włoski deser:)
Naczynie żaroodporne
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4215
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 470
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4215
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 470
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 768
Składniki
Naczynie żaroodporne wykładam papierem do pieczenia. Wystudzoną kawę mieszam z likierem Amaretto.
Żółtka ubijam z cukrem pudrem przez 5 minut na puszystą masę. Następnie do masy dodaję stopniowo serek mascarpone i miksuję do momentu połączenia się składników, aż masa zrobi się gęsta.
Biszkopty maczam w kawie i przekładam do naczynia żaroodpornego, na to rozsmarowuję połowę masy, następnie znów namoczone w kawie biszkopty i na to rozsmarowuję drugą połowę masy. Na to ścieram gorzką czekoladę i ciasto wkładam na przynajmniej 6 godzin do lodówki.