Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser Tiramisu zrobiony z podłużnych biszkoptów nasączonych kawą naturalną z amaretto, przełożonych kremem o smaku tiramisu, posypany kakao. Torcik składa się z trzech warstw. Prosty i szybki w przygotowaniu.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 179
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 88
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 332
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1476
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 179
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 88
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 332
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1476
Składniki
Krem przygotowujemy w miseczce według instrukcji która jest na opakowaniu kremu. Na talerzyku na którym będziemy przygotowywać torcik układamy nasączone w kawie zmieszanej z amaretto biszkoptami. Na warstwę biszkoptów wykładamy krem tiramisu, posypujemy kakao. Nakładamy kolejną warstwę z nasączonych biszkoptów i wykładamy krem. Krem równo rozprowadzamy i posypujemy kakao. I w ten sam sposób nakładamy trzecią warstwę. Gotowy torcik wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy udekorować winogronem i listkami mięty i możemy konsumować. Torcik idealny jest do porannej lub popołudniowej kawy. Smacznego !!!