Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się je robi i smakuje po prostu obłędnie!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1800
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 72
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 157
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1435
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1800
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 72
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 157
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1435
Składniki
Zaparzamy kawę i studzimy. W chłodnej kawie maczamy biszkopty i układamy je na brytfannie. Po ułożeniu pierwszej warstwy biszkoptów robimy masę. Do dużej miski wbijamy jajka i żółtka, dodajemy cukier. Miksujemy wszystko razem. Następnie dodajemy serki mascarpone cały czas miksując na najniższych obrotach. Trochę ponad połowę masy wylewamy na biszkopty. Potem namaczamy w kawie kolejne biszkopty i układamy je na masie. Na drugą warstwę biszkoptów wylewamy pozostałą część masy i posypujemy obficie kakao. Całość wkładamy do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. A potem zajadamy się do woli! :)