Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się je robi i smakuje po prostu obłędnie!
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 253
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 354
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4464
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3693
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 253
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 354
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4464
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1873
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3693
Składniki
Zaparzamy kawę i studzimy. W chłodnej kawie maczamy biszkopty i układamy je na brytfannie. Po ułożeniu pierwszej warstwy biszkoptów robimy masę. Do dużej miski wbijamy jajka i żółtka, dodajemy cukier. Miksujemy wszystko razem. Następnie dodajemy serki mascarpone cały czas miksując na najniższych obrotach. Trochę ponad połowę masy wylewamy na biszkopty. Potem namaczamy w kawie kolejne biszkopty i układamy je na masie. Na drugą warstwę biszkoptów wylewamy pozostałą część masy i posypujemy obficie kakao. Całość wkładamy do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. A potem zajadamy się do woli! :)