Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się je robi i smakuje po prostu obłędnie!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3924
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19894
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3023
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4221
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3924
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19894
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3023
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4221
Składniki
Zaparzamy kawę i studzimy. W chłodnej kawie maczamy biszkopty i układamy je na brytfannie. Po ułożeniu pierwszej warstwy biszkoptów robimy masę. Do dużej miski wbijamy jajka i żółtka, dodajemy cukier. Miksujemy wszystko razem. Następnie dodajemy serki mascarpone cały czas miksując na najniższych obrotach. Trochę ponad połowę masy wylewamy na biszkopty. Potem namaczamy w kawie kolejne biszkopty i układamy je na masie. Na drugą warstwę biszkoptów wylewamy pozostałą część masy i posypujemy obficie kakao. Całość wkładamy do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny. A potem zajadamy się do woli! :)