Do góry

Desery Przepis na:

Tiramisu z adwokatem

Tiramisu z adwokatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1656

Dodano:

Odsłon: 18475

Pyszny krem z biszkoptami, kawą i adwokatem

Składniki

  • 500g mascarpone, 2 jajka,
  • 4 łyżki pudru, biszkopty okrągłe - 15 szt,
  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, gorąca woda,
  • adwokat 100ml ,3 łyżeczki cukru do wywaru z kawy
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka sparzamy wrzątkiem.
    Białka ubijamy na sztywną pianę.
    Żółtka z pudrem miksujemy - nad zapalonym palnikiem, lub w kąpieli wodnej.
    Następnie garnek odkładamy na bok, dodajemy ser i miksujemy.
    Kawę z cukrem rozpuszczamy w ciepłej wodzie.
    Do masy serowej dodajemy pianę z białek, i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
    Biszkopty maczamy w wywarze z kawy, układamy na spodzie pucharka, przykrywamy masą.
    Warstwy powtarzamy.
    Na koniec deser polewamy adwokatem.

    Adwokat można dodać do wywaru z kawy - wtedy kawę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 lipca 2013 Sprobujcie do kremu dodac troche wina Marsala i odrobine rumu, zamiast adwokata!!!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

StrawberryHimmel 14 lipca 2013 pięknie wygląda, a na pewno jeszcze lepiej smakuje:P zabieram przepis do książki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń