Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem z biszkoptami, kawą i adwokatem
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6719
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 145
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6719
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 145
Składniki
Jajka sparzamy wrzątkiem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka z pudrem miksujemy - nad zapalonym palnikiem, lub w kąpieli wodnej. Następnie garnek odkładamy na bok, dodajemy ser i miksujemy. Kawę z cukrem rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Do masy serowej dodajemy pianę z białek, i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Biszkopty maczamy w wywarze z kawy, układamy na spodzie pucharka, przykrywamy masą. Warstwy powtarzamy. Na koniec deser polewamy adwokatem. Adwokat można dodać do wywaru z kawy - wtedy kawę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody!