Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis Nigelli,tylko dla dorosłych bo jest mocno alkoholowe :)ale pyszne.Zdjęcie nie najlepsze bo nie było w planach że pójdzie w świat ale następnym razem zrobię lepsze.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Kawę zmieszać z połową baileysa.Jajka oddzielić,jedno białko odłożyć.Żółtka utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem dodać resztę likieru i mascarpone,mieszać do połączenia składników.Białko ubić na sztywno i dodać do masy.Biszkopty moczyć w kawie z alkoholem i układać w formie (ok.22x22 cm),wyłożyć na nie połowę kremu następnie znowu namoczone biszkopty i resztę kremu.Odstawić na kilka godzin do lodówki a tuż przed podaniem posypać kakao