Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na bardzo pożywne i apetyczne tiramisu. Jednak nie jest to tradycyjne tiramisu, jak zawsze musiałam dodać coś od siebie, tym razem trafiło na kawałeczki czekolady. Smacznego :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415938
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415938
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, następnie dodać serek mascarpone i dalej ucierać. W międzyczasie kawę zaparzyć w 200 ml wody i zostawić do wystygnięcia. Biszkopty/herbatniki namoczyć w kawie. Czekolady drobno posiekać. Dno pucharków wyłożyć nasączonymi ciastkami, następnie posypać czekoladą i rozsmarować gotowym kremem. Ponownie ułożyć biszkopty/herbatniki, dodać czekoladę i krem. Wierzch posypać ciemnym kakaem i pokruszonymi suchymi ciastkami. Deser wstawić na minimum 2 godziny do lodówki.
Smacznego :)