Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze co zjecie w tym roku. Serio!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 138
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 250
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 237
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 138
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 250
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 237
Składniki
Zaparzyć kawę i wymieszać z Amaretto
Wymieszać mascarpne z 2 łyżkami masła orzechowego.
Żółtka oddzielić od białek - utrzeć z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym na jednolitą masę.
Do wymieszanej masy maskarpone z masłem orzechowym , powoli dodawać żółtka - miksować do uzyskania puszystej masy.
Białka ubić z 3 łyżkami cukru pudru na sztywną pianę i dodać do masy. Wymieszać mikserem na wolnych obrotach.
Biszkopty maczać w kawie i układać na blasze (20 x 20 cm). Nie należy namaczać biszkoptów zbyt długo – najlepiej szybko 3-4 razy obrócić w kawie, tak aby biszkopt nie był suchy.
Na pierwszą warstwę biszkoptów wylać połowę masy.
Przykryć kolejną warstwą biszkoptów i wylać na to resztę masy. Wstawić na 4 godz. do lodówki
Przed podaniem posypać kakaem.