Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudne, w sam raz do kawy na długie, jesienne wieczory.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231694
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4931
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36215
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1390
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231694
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4931
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36215
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1390
        
        
                Składniki
Biszkopt. Białka ubić na pianę z 3 łyżkami cukru, następnie ubić żółtka z 3 łyżkami cukru. Obie masy delikatnie połączyć. Do masy dodać mąkę przesianą z proszkiem( 5 łyżek). Biszkopt wylać na blachę(36 x 24) wyłożoną papierem i piec ok. 30 min. w 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt nasączyć naparem z kawy.
Mleko w puszce gotować ok. 3 godziny
Masa budyniowa: Obie mąki i żółtka rozprowadzić w 0,5 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i ewentualnie z połową kostki masła a następnie dodać rozprowadzoną mąkę. Budyń powinien być gęsty!
Wykonanie: Na nasączony biszkopt wykładamy masę budyniową, następnie układamy na to nasączone w wódce herbatniki, na to połowę puszki mleka, herbatniki, pozostałe mleko, herbatniki. Ubijamy śmietanę z cukrem według uznania. Ciasto można posypać startą czekoladą lub oprószyć kakao.