Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, pyszne, efektowne.
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 129
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 129
Składniki
Z mąki, jaj, drożdży, mleka i margaryny wyrobić ciasto. posmarować tłuszczem, zawinąć w ściereczkę, wrzucić do zimnej wody na ok. 15 minut (aż wypłynie). Wyjąć, podzielić na 3 części. Rozwałkować.
Wymieszać cukier z cynamonem. Posypać rozwałkowane placki. Zawinąć w strucle. Przełożyć do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Naciąć, ostrym nożem, wzdłuż zostawiając od końców i od dołu ok 2 cm. Upiec w piekarniku na złoty kolor.
Pyszne, szczególnie na ciepło z mlekiem. Smacznego.