Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 762
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 307
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 60
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 762
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 307
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 60
Składniki
Z mąki, jaj, drożdży, mleka i margaryny wyrobić ciasto. posmarować tłuszczem, zawinąć w ściereczkę, wrzucić do zimnej wody na ok. 15 minut (aż wypłynie). Wyjąć, podzielić na 3 części. Rozwałkować.
Wymieszać cukier z cynamonem. Posypać rozwałkowane placki. Zawinąć w strucle. Przełożyć do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Naciąć, ostrym nożem, wzdłuż zostawiając od końców i od dołu ok 2 cm. Upiec w piekarniku na złoty kolor.
Pyszne, szczególnie na ciepło z mlekiem. Smacznego.