Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 283
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 128
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 917
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 283
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 128
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 917
Składniki
Z mąki, jaj, drożdży, mleka i margaryny wyrobić ciasto. posmarować tłuszczem, zawinąć w ściereczkę, wrzucić do zimnej wody na ok. 15 minut (aż wypłynie). Wyjąć, podzielić na 3 części. Rozwałkować.
Wymieszać cukier z cynamonem. Posypać rozwałkowane placki. Zawinąć w strucle. Przełożyć do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Naciąć, ostrym nożem, wzdłuż zostawiając od końców i od dołu ok 2 cm. Upiec w piekarniku na złoty kolor.
Pyszne, szczególnie na ciepło z mlekiem. Smacznego.