Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4253
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11601
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6628
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5527
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13715
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4253
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11601
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6628
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5527
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13715
Składniki
Z mąki, jaj, drożdży, mleka i margaryny wyrobić ciasto. posmarować tłuszczem, zawinąć w ściereczkę, wrzucić do zimnej wody na ok. 15 minut (aż wypłynie). Wyjąć, podzielić na 3 części. Rozwałkować.
Wymieszać cukier z cynamonem. Posypać rozwałkowane placki. Zawinąć w strucle. Przełożyć do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Naciąć, ostrym nożem, wzdłuż zostawiając od końców i od dołu ok 2 cm. Upiec w piekarniku na złoty kolor.
Pyszne, szczególnie na ciepło z mlekiem. Smacznego.