Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten oto torcik otrzymałam od kuzynki. Gdy jadłąm u niej bardzo mi zasmakował więc postanowiłam przygotować go dla mojej rodzinki. Torcik wszystkim bardzo smakował i jeszcze nie raz będę wracać do tego przepisu.
tortownica, papier do pieczenia, mikser,
Twaróg trzy krotnie mielony przełożyć do miski.
Dodać serki mascarpone oraz cukier wymieszany z cukrem waniliowym , zmiksować na głdka masę.
Żelatynę namoczyć w wodzie z dodatkiem prawdziwej kawy, po napęcznieniu podgrzać do rozpuszczenia.
Do masy serowej cienkim strumykiem wlewać cały czas miksując letnią lecz nie gorącą żelatynę, wymieszać do całkowitego połączenia składników.
Podłużne biszkopty maczać w zaparzonej kawie i układać w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.( tortownica o średnicy 26 cm).
Na biszkopty nałożyć połowę masy serowej , na masę ponownie namoczone biszkopty.
Biszkopty zakryć pozostałą masą serową. wyrównać i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki torcik okrążyć nożem w koło od brzegu tortownicy, zdjąc obręcz.
Górę torciku oprószyć z ciemnym kakao i kakao z cukrem.
Udekorować listkami mięty.
Torcik gotowy do spożycia.
Bardzo smaczny deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka mascarp...
Odsłon: 577
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 60
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51345
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 73
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 60
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51345
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 73
Składniki
Twaróg trzy krotnie mielony przełożyć do miski.
Dodać serki mascarpone oraz cukier wymieszany z cukrem waniliowym , zmiksować na głdka masę.
Żelatynę namoczyć w wodzie z dodatkiem prawdziwej kawy, po napęcznieniu podgrzać do rozpuszczenia.
Do masy serowej cienkim strumykiem wlewać cały czas miksując letnią lecz nie gorącą żelatynę, wymieszać do całkowitego połączenia składników.
Podłużne biszkopty maczać w zaparzonej kawie i układać w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.( tortownica o średnicy 26 cm).
Na biszkopty nałożyć połowę masy serowej , na masę ponownie namoczone biszkopty.
Biszkopty zakryć pozostałą masą serową. wyrównać i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Po wyjęciu z lodówki torcik okrążyć nożem w koło od brzegu tortownicy, zdjąc obręcz.
Górę torciku oprószyć z ciemnym kakao i kakao z cukrem. Udekorować listkami mięty.
Torcik gotowy do spożycia.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto jogurtowe z owocami, które zawsze wychodzi
Desery
Ciasto z połówkami gruszek
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Ciasto jogurtowe z owocami, które zawsze wychodzi
Czym poczęstować niespodziewanych gości? W pełni lata to bardzo proste. Sięgn...
Odsłon: 2
Ciasto z połówkami gruszek
Proste do przygotowania i pyszne ciasto. Zawsze wychodzi i każdy jest w stani...
Odsłon: 32